Nieuws

Van Mossel Automotive Group is met onmiddellijke ingang de officiële Nederlandse distributeur van Maxus. Naast het distributeurschap via Maxus Distributions wordt Van Mossel tevens dealer van de bedrijfswagens van het Chinese merk, dat onderdeel is van de Chinese autofabrikant SAIC Motor. Maxus Distributions gaat zich focussen op de verkoop en service van de volledig elektrische modellen van het merk. Deze zijn leverbaar via een landelijk dekkend netwerk van Maxus-vestigingen.

 Met het distributeurschap van Maxus voegt Van Mossel Automotive Group een nieuw merk toe aan haar uitgebreide Nederlandse multimerkportfolio. Voor Nederland zal de focus liggen op het bedrijfswagengamma van Maxus. “Maxus vormt in Nederland een welkome en unieke aanvulling op onze huidige bedrijfswagenmerken, zoals dit al het geval was in België. Met Maxus gaan we ons specifiek focussen op duurzaam transport en last-mile oplossingen in en rondom de stad”, verklaart Eric Berkhof, Algemeen Directeur Van Mossel Automotive Group. “Met dit nieuwe, volledig elektrisch aangedreven bedrijfswagengamma gaan we een zeer sterk ‘value for money’ alternatief bieden voor zowel grote landelijke distributeurs als het MKB en de klein-zakelijke markt. Maxus Distributions wordt in Nederland aangestuurd door Algemeen/Commercieel Directeur Ralf van Meer.”

SAIC Motor is overtuigd van de potentie van Maxus voor de Nederlandse markt. “Met Van Mossel Automotive Group hebben we een grote en professionele partner waarmee we Maxus goed op de kaart kunnen zetten in Nederland”, aldus Jack Zhu, General Manager van SAIC Mobility Europe. “De kracht van het merk Maxus gecombineerd met het distributienetwerk van Van Mossel maken van Maxus in Nederland een zeer interessant alternatief voor de zakelijke markt van duurzame bestelwagens.”

 In Nederland is een uitgebreid, landelijk dekkend netwerk van Maxus verkoop- en servicevestigingen uitgerold. De helft van de nieuwe dealerorganisatie wordt ingevuld met Van Mossel Maxus-vestigingen, die vertrouwen op een schat aan ervaring op het gebied van bedrijfswagenverkoop, -onderhoud en -service. Aanvullend maken ook de huidige Maxus-dealers Bluekens, Nijwa en Truckland deel uit van de nieuwe dealerorganisatie, aangevuld met Autohuis de Poort Amersfoort. Daarmee komt de nieuwe Maxus dealerorganisatie met 22 locaties sterk uit de startblokken.

Het leveringsgamma start met de eDeliver9 en eDeliver3. De eerste is een grote bestelwagen in diverse hoogten, opbouwvarianten en wielbases met een laadvermogen tot 1.350 kg, een trekvermogen tot 1.500 kg en een elektrisch rijbereik tot 353 km* (WLTP). De eDeliver3 is een compacte elektrische bestelwagen met een bruto laadvermogen tot 930 kg, een keuze uit twee wielbases inclusief een chassis-cabineversie en een elektrische actieradius tot 371 km* (WLTP). Beide modellen onderscheiden zich door een aantrekkelijke combinatie van een uitgebreide standaarduitrusting met een scherpe aanschafprijs, een groot rijbereik, solide garantievoorwaarden en een indrukwekkend laad- en trekvermogen.

 De Maxus eDeliver9 en eDeliver3 bestelauto’s zijn per direct leverbaar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.