Nieuws

VIDEO – Ford zet Max Verstappen in Supervan 4

Ford gaat vanaf 2026 de Red Bull Formule 1 – bolide van onder meer Max Verstappen voorzien van motortechnologie. Het nieuwe partnerschap werd groots aangekondigd en gevierd, onder meer door wereldkampioen Max Verstappen in de extreme Ford Supervan 4 te zetten.

De Formule 1 moet het tot nader order met (hoogwaardige) hybride motortechniek doen, Ford zet voor haar auto’s volop in op elektrische aandrijving. Ford investeert 50 miljard dollar om de wereldwijde EV-revolutie te leiden. Het is het tweede grootste EV-merk in de Verenigde Staten, gedreven door het succes van de Ford F-150 Lightning en Ford Mustang Mach-E, terwijl het in veel landen marktleider is met de elektrische Ford E-Transit bedrijfswagen. Ford spant zich in om te voldoen aan de toenemende vraag van de consument en levert dit jaar wereldwijd circa 600.000 elektrische voertuigen. De afzet van elektrische voertuigen zal de komende jaren toe nemen tot 2 miljoen tegen het einde van 2026.

Om het publiek even te laten zien dat elektrisch helemaal niet ‘saai’ hoeft te zien, zette Ford coureurs Max Verstappen en teamgenoot Sergio Perez in twee wel heel extreme elektrische Fords. Perez mocht rijden in de Ford Mach-e 1400, Verstappen nam plaats in de Supervan, voor deze gelegenheid natuurlijk gespoten in de Red Bull-kleuren. Ford presenteerde de vierde generatie van de Supervan al eerder. De volledig elektrische racebestelauto heeft maar liefst 2000 pk.

De heren gaven de Fords flink op hun donder en de kans is erg groot dat beide voertuigen na de demonstratie toe zijn aan een nieuw setje rubber. “Dat was een geweldige ervaring”, aldus Verstappen na zijn rondjes in de Supervan. Hij was ook niet te beroerd om even te poseren met de Ford F-150 Lightning, de geheel elektrische pick-up van Ford. Daar reed Verstappen dan niet in, maar dat deed Bestelauto vorig jaar wel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.