Nieuws

De elektrische bestelauto die in 2020 als eBussy werd gepresenteerd, komt in 2022 op de markt als Xbus. Xbus is afkomstig van het Duitse ElectricBrands. Er is een online configurator, die laat zien dat er minimaal 17.672 euro voor de Xbus moet worden betaald. Voor Nederland zijn er al 18 dealers aangesteld.

We schreven al eerder uitgebreid over de eBussy. De configuratie van het concept lijkt zo op het eerste gezicht niet veranderd. Waarom de naam nu plotseling veranderd wordt naar Xbus is niet bekend gemaakt. Wat gebleven is: de slimme modulaire opbouw waarmee ondernemers de auto naar hun eigen gebruikswensen kunnen samenstellen. Ook het accupakket is naar keus samen te stellen, met een actieradius van 100 tot wel 600 km.

Er is veel te kiezen bij Xbus en de beste manier om dat te ervaren is te gaan kijken bij de online configurator, die ook in het Nederlands beschikbaar is. De prijzen voor de Xbus in de configurator beginnen bij ruim 17.000 euro, maar dat is dan wel inclusief BTW. Als de Xbus voldoet aan de Nederlandse wetgeving voor het grijs kenteken, kan die BTW van de aanschafprijs worden afgetrokken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.