Nieuws

Volkswagen Bedrijfswagens is gestart met de productie van de e-Crafter in de fabriek in Września. Na bijna twee jaar productie in Hannover, neemt de hypermoderne fabriek in Polen het stokje nu over en gaat ze ook de emissievrij rijdende Crafter produceren.

De fabriek in Września is een van de modernste autofabrieken ter wereld, waar sinds 2016 de Crafter met verbrandingsmotor wordt gebouwd. De 100% elektrische Crafter zoeft er sinds deze week ook van de band. De hypermoderne fabriek is een schoolvoorbeeld van de goTOzero-strategie van de Volkswagen Groep en draait sinds 2019 op energie die is opgewekt door windmolens en waterkrachtcentrales. Daardoor is de totale CO2-uitstoot van deze faciliteit met tot wel 80 procent is gedaald.

De e-Crafter is Volkswagens bedrijfsauto emissievrije, stedelijke logistiek en specifiek ‘last-mile’ transport. Misschien wel net zo belangrijk als zijn actieradius is het snel op te laden batterijpakket. Via een snellader (40 kW gelijkstroom-laadstation) is de hoogvoltaccu in 45 minuten tot 80 procent op te laden. Bij het ontwikkelen van de nieuwe Crafter is vanaf het begin rekening gehouden met elektrisch aangedreven versies. Daardoor is het grote laadvolume van de e-Crafter gelijk aan dat van de Crafter met dieselmotor: 10,7 m3. Ook de maximale breedte (1,83 m) en hoogte (1,86 m) van de laadruimte zijn identiek. Het laadvermogen van de e-Crafter is maximaal 1,0t.

Bestelauto testte de Volkswagen e-Crafter afgelopen jaar in een multitest.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.