Nieuws

VW Duitsland zet streep door e-Crafter

Volkswagen Bedrijfswagens heeft de nieuwe verkoop van de volledig elektrische e-Crafter in Duitsland stopgezet. Volgens de online configurator kan de grote elektrische bestelauto niet langer als nieuw voertuig worden besteld. Wel kan men “graag bij de Volkswagen Bedrijfswagens partner informeren of zij u een (jong)gebruikte e-Crafter kunnen aanbieden. Alleen zolang de voorraad strekt,” staat er op de homepage.

De reden hiervan zijn de zogenaamde quota’s, de voorbestellingen, die voor de Duitse markt reeds zijn opgebruikt. Het voertuig is dus nog steeds verkrijgbaar in verschillende Europese landen, zoals Nederland, en ook Noorwegen en Italië, en bij het zusterbedrijf MAN van de groep. De e-Crafter werd voor het laatst geproduceerd in de Crafter-fabriek in Polen en zal volgens planning in de loop van de volgende jaren worden vervangen door een product in het kader van de Ford-samenwerking. Ford introduceerde eerder dit jaar de E-Transit. Maar het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat de Volkswagen-versie op de markt is.

Momenteel is de ID.Buzz Cargo dan de enige BEV die beschikbaar is bij VW Bedrijfswagens in Duitsland. Die heeft een laadvolume van 3,9 kuub, iets meer dan een derde dan wat de e-Crafter heeft. De ID.Buzz Cargo heeft een accupakket van 77 kWh, goed voor 425 km reikwijdte. De e-Crafter, met de aandrijving van de e-Golf, heeft een accupakket van 32 kWh en een reikwijdte van 160 km. Het opladen duurde ruim vijf uur met 7,2 kW wisselstroom en 45 minuten met 40 kW gelijkstroom om 80 procent te bereiken. In verbruikstests maakte de e-Crafter indruk met een zeer efficiënte werking en een verbruik van iets meer dan 20 kWh/100 km.

Op de websites van Volkswagen Bedrijfswagens Nederland en MAN Nederland lijken de e-Crafter en de eTGE nog gewoon beschikbaar. Importeur Pon was niet bereikbaar voor commentaar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.