Nieuws

Wat wordt de Van-of-the-Year 2020?

2

Zo naar het einde van het jaar toe worden bestelautofabrikanten altijd wat zenuwachtig: zou hun nieuwe bestelauto misschien International Van-of-the-Year worden? De prestigieuze award voor 2020 wordt dit jaar uitgereikt op de vakbeurs Solutrans, van 19 tot en met 23 november a.s. Bestelauto kan alvast de kandidaten presenteren.

Het is niet overdreven dat de spanning hoog oploopt bij de fabrikanten. De titel ‘International Van-of-the-Year’ is een laureaat van de bovenste orde en zeer welkom bij de fabrikanten als ultieme marketingtool. Voor 2019 wonnen de Citroën Berlingo, de Peugeot Partner en de Opel Combo gezamenlijk de award en PSA, waar die drie merken onder vallen, laat dit jaar geen kans onbenut om de wereld te laten weten dat hun bestelauto de titel had gewonnen. De award voor 2020 wordt op woensdag 20 november uitgereikt op een speciale gala-avond tijdens de vakbeurs Solutrans in Lyon. Ook de tweejaarlijkse International Pick-Up Award wordt dan uitgereikt.

De International Van of the Jury bestaat uit 25 vooraanstaande Europese bedrijfsjournalisten, die jaarlijks de beste nieuwe bestelauto kiezen. Namens Nederland zit Bestelauto-hoofdredacteur Arjan Velthoven in de jury.

De komende weken buigt de jury zich over de belangrijke taak de beste nieuwe bestelauto en pick-up voor 2020 te kiezen. Bij de bestelauto’s zijn de volgende auto’s kandidaat:

 • Ford Transit Custom PHEV
 • Ford Transit 2t MHEV
 • Fiat Ducato/Citroën Jumper/ Peugeot Boxer
 • Renault Master/Opel Movano/Nissan NV400
 • Renault Trafic/Fiat Talento/Nissan NV300
 • Citroën Jumpy / Peugeot Expert / Opel Vivaro
 • Iveco Daily
 • Mercedes eVito 
 • Volkswagen T6.1
 • Volkswagen eCrafter/MAN eTGE

Vanwege het grote aantal kandidaten wordt er, zoals bij eerdere edities ook gebeurde, na een eerste voorverkiezing een shortlist gemaakt, waarna de overgebleven kandidaten de eindstrijd met elkaar aan gaan.


2 reacties op “Wat wordt de Van-of-the-Year 2020?

 1. wien v Mullekom schreef:

  Beste redactie vertel mij a.u.b.eens welke fabrikant de kleinste bestelwagen maakt die er gemaakt wordt?

 2. Arjan Velthoven schreef:

  Dat ligt eraan of je alleen naar Nederland, Europa of ook mondiaal kijkt. In Nederland rijdt bijv. Picnic met de Goupil. De CargoLev, ook elektrisch, is ook een kleintje. De elektrische Regis Epic0 is een kleintje. Kijk je naar de grote fabrikanten, dan komen VW met de eLoad-up in beeld, of bijvoorbeeld Ford en Opel met kleine bestellers op basis van de Corsa en Fiesta. Kijk je ver over de landsgrenzen, dan is in India bijvoorbeeld de Maruti Suzuki Carry populair (en klein)…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.