Nieuws

Woningcorporatie Welbions zet een grote stap in de verduurzaming van haar wagenpark met de ingebruikname van achttien Renaults Master op biodiesel HVO 100. De Renaults Master gesloten bestelauto’s worden geleverd door de Hengelose vestiging van Renault Bedrijfswagendealer Nijwa Groep. Belangrijkste reden om voor Nijwa te kiezen is de flexibiliteit om tijdens de looptijd van het leasecontract over te stappen naar elektrische bestelauto’s.

Woningcorporatie Welbions verhuurt zo’n 15.000 huurwoningen in de gemeenten Borne en Hengelo. “Onze achttien onderhoudsbussen waren aan vervanging toe”, zegt Hans van Es, Manager Woning van Welbions. “Onze belangrijkste eis was dat we zo ‘groen’ mogelijk willen rijden en daarvoor hebben we een openbare aanbesteding uitgeschreven. Partijen die intekenden, konden zelf aangeven hoe ze onze eis konden invullen. De aanbieding van Nijwa won deze aanbesteding glansrijk.”

Welbions koos vooral voor flexibiliteit. “Het grootste winstpunt van Nijwa is het flex leasecontract dat ze ons aanbieden. Dat houdt in dat we tijdens de looptijd van het leasecontract kunnen overstappen op elektrische bedrijfswagens, en dus 100% emissievrij. Elektrisch is voor ons nu om verschillende redenen nog geen optie, maar over een paar jaar is dat misschien wel een mogelijkheid. Het flex leasecontract biedt de ruimte om de komende jaren, in samenwerking met Nijwa, de stap naar elektrisch te zetten.”

Walter Peters en Eric Markvoort

Met de ingebruikname van Renault Masters die rijden op biodiesel HVO zet Welbions al een grote stap op weg naar een duurzaam wagenpark. “Met HVO 100 verminderen we de CO2-uitstoot met 85 procent in vergelijking met onze oude bedrijfswagens, dus dat is al een hele forse verbetering”, zegt Van Es. HVO 100 staat voor Hydrotreated Vegetable Oil en is een 100 procent organisch alternatief voor conventionele diesel. HVO 100 wordt gewonnen uit voornamelijk plantenresten en ander organisch afvalmateriaal.

De transitie naar een groener wagenpark past in het duurzaamheidsbeleid van Welbions. Van Es: “Alles wat we doen, doen we zo groen en duurzaam mogelijk. Dat noemen we: ‘de groene draad in ons werk’. Onze visie op duurzaamheid heeft meerdere thema’s waarop ‘duurzaam denken en doen’ vorm krijgt. Een van die thema’s is een duurzame bedrijfsvoering en daar is de overgang naar een duurzaam wagenpark onderdeel van.”

Ook de specificaties van de Renault Master waren voor Welbions reden om voor de aanbieding van Nijwa te kiezen. “We krijgen nu bedrijfswagens met een net wat zwaardere motor en meer trekkracht. Ook bij de specificatie van deze bedrijfswagens heeft Nijwa ons uitstekend geholpen en geadviseerd. Goed voorbeeld daarvan zijn de omvormers. Onze onderhoudsbussen hebben omvormers om accugereedschap op te laden. In de oude bussen hadden we omvormers met een iets te laag vermogen. Op advies van Nijwa hebben we nu een zwaardere omvormer. Ook de stellingen voor onderhoud en gereedschap worden door Nijwa overgezet van de oude naar de nieuwe onderhoudsbussen. Het is precies zoals we Nijwa kennen want we werken al langer samen. Onze oude bedrijfswagen lieten we al onderhouden bij de vestiging in Hengelo. Nijwa is heel servicegericht: je kunt tot 22.00 uur in de werkplaats terecht, er is altijd vervangend vervoer beschikbaar en ze denken met je mee. Dat geeft veel vertrouwen voor de samenwerking in de komende jaren.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.