Nieuws

Het kabinet is van plan om per 2024 de vrijstelling van bpm (belasting op personenauto’s en motorrijwielen) op dieselbestelauto’s geleidelijk af te schaffen. Dat betekent dat dieselbestelauto’s in de toekomst fors duurder worden. De vrijstelling voor elektrische bestelwagens blijft wel van kracht, maar een elektrische bestelauto is voor veel ondernemers nog geen goed alternatief. Samen met VNO-NCW/MKB Nederland en RAI Vereniging hebben TLN en Evofenedex een korte vragenlijst opgesteld. Hiermee willen ze antwoord krijgen op de vraag: welke bestelauto ga jij aanschaffen als de bpm-vrijstelling komt te vervallen?

Het kabinet verwacht dat ondernemers sneller zullen investeren in de aanschaf van een elektrische bestelauto, waardoor het wagenpark sneller zal verduurzamen. De genoemde organisaties twijfelen aan deze gedachtegang en willen daarom met deze enquête de verwachte investeringsplannen in kaart brengen als de bpm-vrijstelling wegvalt. Doe je mee?

Je helpt door een korte vragenlijst in te vullen. Deze bestaat slechts uit een paar vragen, die je eenvoudig kunt invullen via deze link. Dit kan nog de komende paar weken. Alvast bedankt voor de medewerking!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.