Partnercontent

Geld verdienen met de bestelauto

Het is verrassend op hoeveel manieren men geld kan verdienen met (alleen) een bestelauto. Natuurlijk is er de mogelijkheid om een eigen koeriersdienst op te zetten, maar daarnaast zijn er talloze creatievelingen die op een andere manier (extra) halen uit hun bestelauto.

Regionale koeriersdienst

De meest vanzelfsprekende manier om geld te verdienen met de bestelauto is natuurlijk de regionale koeriersdienst. Via een ZZP-constructie kunnen gezette tijden gereserveerd worden voor het rondbrengen van pakketten in de regio. Via social media kan er gratis reclame gemaakt worden en mensen hoeven niet bang te zijn dat hun pakketje zoek raakt bij een groot depot. De lijntjes zijn wat korter en het contact persoonlijker. Tegenwoordig duiken ook steeds meer horecaondernemers op het gemak van thuisbezorging – ook daarin kan een regionale koerier voorzien.

Hondenuitlaatservice

Ook zijn er dierenliefhebbers die de bestelauto sowieso al hebben aangeschaft omdat ze in het bezit zijn van één of meer (grote) honden. Het heeft ze geïnspireerd tot het opzetten van een uitlaatservice. Wandelen in de vrije natuur, interactie met dieren, tevreden baasjes en een inkomen vormen een combinatie van vier prettige factoren. En het is geen fulltime baan waarbij veel kilometers gemaakt moeten worden.

Verhuren

Er zijn tegenwoordig tal van sites waar mensen een specifiek soort auto willen huren. Voor een vakantie, voor het vervoeren van spullen die niet in hun personenwagen passen, artiesten met grote instrumenten. Op die sites kunnen eigenaars van bestelauto’s een inkomen genereren door hun eigen wagen te huur aan te bieden wanneer ze die zelf even niet gebruiken. Al was het maar om de autoverzekeringen te kunnen betalen: elke euro is er één, zeker in tijden waarin ZZP’ers het zwaar hebben.

Reclame rijden

Voetballers verdienen bakken met geld door de naam van een sponsor op hun shirt te dragen: de eigenaar van een bestelauto kan dit ook. Er is met name op de zijkant van de auto genoeg plek voor meerdere reclameuitingen. De chauffeur moet er daarbij wel rekening mee houden dat zijn rijstijl dient als visitekaartje van het bedrijf. Maar dat is bijna een vanzelfsprekendheid.

Kapper, masseur of tattoo-artist

De wat grotere bestelauto’s lenen zich prima als rondreizende festival-act. Er zijn slimme masseurs, kappers en tattoo-artists die met een minimum aan materialen de hele zomer onderweg zijn om op festivals een aardige stuiver te verdienen. Wie zijn tijden handig indeelt, ziet gratis de grootste artiesten spelen en is tussendoor aan het werk op een gezellige plek waar tussen de tienduizenden bezoekers altijd wel mensen aan een nieuw kapsel, tattoo of een kwartiertje ontspanning toe zijn. Het aangename met het nuttige combineren, zo zou geld verdienen altijd moeten zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.