Partnercontent

Als je als bedrijf een groot wagenpark hebt dan kan het zeker lastig zijn om dit allemaal te beheren en te organiseren. Gelukkig kan een auto volgsysteem hierbij helpen. Zo’n systeem in alle voertuigen van je organisatie zal alles namelijk gewoon net wat eenvoudiger maken. Zo zal het niet alleen jou als werkgever helpen, maar ook je werknemers zullen er profijt van hebben. Zo hoeven ze niet meer zelf hun kilometers handmatig noteren en in te vullen. Als werkgever kun je juist elke gereden kilometer op de voet volgen met een auto volgsysteem. Bovendien zal dit systeem er ook voor zorgen dat je flink wat kosten kunt besparen. Lees in dit artikel meer over een auto volgsysteem en de voordelen ervan. 

Waarvoor dient een auto volgsysteem? 

Het is dus verstandig om een volgsysteem in alle auto’s van je bedrijf te laten plaatsen. Dit zal ervoor zorgen dat jij in staat bent om alle ritgegevens van je buitendienst te zien, zoals net ook al even genoemd werd. De software van het auto volgsysteem zal namelijk elke gereden kilometer registreren, wat de werknemer zelf dus niet meer hoeft te doen. Ook zal het de start- en stoptijden van de dienst van de bestuurder noteren, dit hoeft de werknemer dus ook niet meer te doen. Bovendien is het mogelijk om de real time positie van je chauffeurs te volgen. Dit kan handig zijn, bijvoorbeeld als de klant je belt om te vragen hoelang het nog duurt voordat de levering bezorgd wordt.

Wat zijn de voordelen van een auto volgsysteem voor de werkgever?

Als werkgever zal het plaatsen van een volgsysteem in de voertuigen van je bedrijf heel veel voordelen bieden. Zo zul je natuurlijk automatisch gedetailleerde informatie ontvangen van je buitendienst. Bovendien zal een auto volgsysteem voorkomen dat de administratie op een incorrecte wijze gedaan wordt, dit zal dus ook fiscale bijtelling uitsluiten. Een direct gevolg hiervan is dat er geen sprake meer is van administratieve rompslomp. Er zal alleen nog maar correcte en volledige kilometerregistratie overblijven, wat natuurlijk de bedoeling is. Dit zijn nog niet eens alle voordelen van een auto volgsysteem. Als werkgever kun je namelijk ook heel wat geld besparen door dit systeem te gebruiken in alle voertuigen. Dit komt doordat je de routes van je bestuurders op de voet kunt volgen, terwijl je ook inzicht hebt in het brandstofverbruik. Hierdoor kun je checken of het mogelijk is voor de chauffeurs om op een zuinigere manier te rijden, terwijl je hun ook kunt coachen om constant de kortste route te nemen. 

Wat zijn de voordelen van een auto volgsysteem voor de werknemer?

Naast de voordelen voor een werkgever, heeft een auto volgsysteem natuurlijk ook voordelen voor een werknemer. Een paar zijn natuurlijk al genoemd eerder in dit artikel. Zo hoeven ze niet meer de kilometerstand van de bestelauto te noteren in een kladschrift nadat ze een klant bezocht hebben om een levering te doen. Bovendien verdwijnt de administratie voor de werknemer die achteraf bij de rommelig genoteerde kilometers komt kijken. Het gevolg hiervan zal zijn dat je werknemers minder stress zullen hebben. Ook kunnen ze zich volledig focussen op datgene waar ze goed in zijn: het besturen van een voertuig. Dit is natuurlijk hun werk en hun passie, maar helaas komt er tegenwoordig naast het bezorgen van de leveringen nog veel meer kijken bij deze baan. Door als werkgever in alle voertuigen van je bedrijf een auto volgsysteem te plaatsen zul je ervoor zorgen dat je werknemers zich weer volledig bezig kunnen houden met hun echte taak. Hierdoor zullen ze ook een stuk sneller kunnen werken. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.