Nieuws

ACEA bezorgd over CO2-doelen Europees Parlement

ACEA, de koepelorganisatie voor autofabrikanten, is ernstig bezorgd over de uitkomst van de plenaire stemming van het Europees Parlement over de toekomstige CO2-reductiedoelstellingen voor auto’s en bestelauto’s.

“We zijn en blijven in het bijzonder bezorgd over de extreme CO2-reductiedoelstellingen en het opleggen van verkoopquota voor elektrische voertuigen die door de EP-leden zijn gesteund. De stemming dreigt een zeer negatief effect te hebben op banen in de gehele keten van de automobielindustrie”, verklaarde ACEA-secretaris-generaal Erik Jonnaert. “Deze plannen zouden de auto-industrie tot een dramatische transformatie dwingen in een recordtijd.”

ACEA ziet ook dat er een zeer hechte meerderheid was over een aantal cruciale kwesties.

“Er is geen garantie dat we over de juiste tools beschikken om deze plotselinge overgang naar elektromobiliteit mogelijk te maken. Momenteel schiet de oplaadinfrastructuur ernstig tekort en consumentenprikkels om de duurdere elektrische voertuigen aan te schaffen, zijn in de hele EU niet geharmoniseerd. Consumenten kunnen niet gedwongen worden om elektrische auto’s te kopen, zonder de nodige infrastructuur of incentives”, legt Jonnaert uit.

Jonnaert: “We kunnen alleen maar hopen dat nationale regeringen realistisch zijn bij de goedkeuring van hun gemeenschappelijk standpunt over de toekomstige CO2-doelen volgende week.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.