Nieuws

Foto’s: Bestelauto’s spotten in Genève

OK, het stond op de Autoshow van Genève niet vol met bestelauto’s, maar ze waren er wel. We maken een (virtueel) rondje over de beursvloer.

Veel van het bedrijfsauto-beursnieuws hebben we al gezien, maar de auto’s op de beursvloer zien, dat is toch altijd wat anders. Nog niet beschouwd en al helemaal niet aanschouwd waren de nieuwe Jeeps Compass en Renegade. Deze modellen, in Nederland ook verkrijgbaar op grijs kenteken, zijn voorzien van een 1,3 liter turbo benzinemotor in combinatie met PHEV-technologie. Dat is bijzonder in combinatie met 4×4 aandrijving.

Minstens zo bijzonder vonden de Seat Minimo, een kleine elektrische stadsauto die we verdacht veel op de Renault Twizy vonden lijken. Eens zien of er net als bij de Twizy in de toekomst ook een cargoversie van de Minimo komt…

Helemaal geen bedrijfsauto, amper een gewone auto, maar wel heel erg Nederlands is de PAL-V vliegende auto. We zien hem al heel wat jaren verschijnen op autoshows en vragen ons altijd af of vliegende/rijdende bestelauto’s een logisch vervolg kunnen zijn op de PAL-V.

En verder zagen we op de Autoshow van Genève de nieuwe Mercedes-Benz EQV Concept en de Mitsubishi L200 live! De SsangYong Musso Grand was natuurlijk ook aanwezig, al zijn we die net misgelopen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.