Nieuws

Nederland loopt voorop in het maken van het H2-ecosysteem en is een van de belangrijkste markten voor Hyvia, een joint venture tussen Renault Group en Plug Power die is toegewijd aan waterstofmobiliteit met de ambitie om 30 procent marktaandeel op het gebied van lichte H2-bedrijfswagens in Europa te bereiken tegen 2030. Hyvia is aanwezig tijdens World Hydrogen Summit & Exhibition 2022 in Rotterdam, van 9 tot en met 11 mei in Ahoy. Het showt daar de Renault Master Van H2-Tech en een waterstoftankstation.

“Ons team van Hyvia is aanwezig in Rotterdam om deel te nemen aan het grote internationale evenement, de World Hydrogen Summit, met de ambitie om de banden met de lokale spelers in de Nederlandse waterstofsector te versterken. Nederland is een pioniersland voor waterstofinitiatieven en een strategische markt voor de ontwikkeling van Hyvia in Europa”, zegt David Holderbach, CEO van Hyvia.

Hyvia – waarbij de naam is ontstaan uit een samentrekking van HY voor ‘waterstof’ en het Latijnse VIA voor ‘weg’ – biedt een compleet en uniek ecosysteem van kant-en-klare oplossingen: drie waterstofvoertuigen, H2-tankstations, CO2-vrije waterstofproductie, onderhoud en oplossingen voor wagenparkbeheer. De voordelen van lichte bedrijfsvoertuigen op waterstof zijn: geen CO2-uitstoot*, een grote actieradius tot 500 kilometer en een tanktijd van slechts vijf minuten. Het portfolio van Hyvia omvat een bestelwagen met een laadvolume van 12 m³ (Renault Master Van H2-TECH), een citybus die tot vijftien passagiers kan vervoeren (Renault Master City Bus H2-TECH) en een chassis-cabine met een groot volume van 20 m³ (Renault Master Chassis Cab H2-TECH).

De Renault Master Van H2-TECH is een grote bestelwagen met een laadvolume van 12 m³, bedoeld voor het vervoer van goederen en pakketten, die voldoet aan de behoeften grote en kleine ondernemingen, wagenparken en lokale gemeenschappen. De Master Van H2-TECH is uitgerust met een 30 kW brandstofcel, een 33 kWh-batterij en vier tanks voor in totaal 6 kg waterstof. De eerste exemplaren van de Renault Master Van H2-TECH gaan naar verwachting medio 2022 de weg op.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.