Nieuws

Nissan neemt Voltia op in eigen gamma

Een opmerkelijke stap van Nissan: het adopteert de Voltia, de omgebouwde en van een vergrote laadruimte voorziene e-NV200 en gaat hem als onderdeel van het eigen gamma voeren. Nissan kan nu de Nissan e-NV200 XL Voltia, zoals hij officieel heet, zelf gaan vermarkten.

Nissan heeft dus na een paar jaar succes voor de van Slowaakse origine Voltia ingezien dat het wellicht zelf ook al meer varianten van de succesvolle e-NV200 had kunnen ontwikkelen. Carrosseriebouwers presenteerden de afgelopen jaren diverse varianten van Nissans compacte elektrische bestelauto. Bestelauto reed in 2016 als eerste in de Voltia. Ook Nissan ziet nu de sterke kanten van de Voltia, met 600 kg laadvermogen, een range van 200 km en een laadvolume van 8 m3. Daarmee wint de e-NV200 ZL Voltia maar liefst 90 procent aan laadvolume ten opzicht van een standaard model.

“Ondanks de strengere emissienormen en de beperkte toegang in de steden, vertraagt de vraag naar levering in de stad niet. Bedrijven – groot en klein – moeten concurrerend blijven en een oplossing vinden om hun activiteiten te optimaliseren. Elk aspect van de Nissan e-NV200 XL Voltia is ontworpen om deze voortdurende uitdagingen aan te gaan. De efficiënte nul-emissie aandrijflijn, de compacte carrosserie en de veelzijdige laadruimte stellen bedrijven in staat om last mile levering minder tijdrovend en duurzamer te maken”, zegt Manuel Burdiel, General Manager Europe, LCV Sales en Business Development.

De e-NV200 XL Voltia zal in alle Europese landen beschikbaar worden gesteld, waarbij de lokale prijzen bij de lancering zullen worden bekendgemaakt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.