Nieuws

De nieuwe telescopische Q-Top Get-Up ladder die Altrex en Q-Tech samen hebben ontwikkeld is een gebruiksvriendelijk arbeidsmiddel dat het op- en afladen van materiaal op een imperiaal nóg veiliger maakt. Door kennis over klimoplossingen en bedrijfswagenaccessoires te bundelen, is deze Q-Top ladder de eerste in de markt die alle waardevolle functionaliteiten, conform de laatste safety-richtlijnen combineert. De Get-Up ladder is op alle posities aan een Q-Top imperiaal aan te haken en zelfs als arbeidsmiddel op het werk te gebruiken. Ingeschoven neemt de ladder minimale ruimte in beslag.

De wens om een professionele ladder te ontwikkelen, is ontstaan vanuit de visie om de veiligheid van de gebruiker van een imperiaal nóg beter te waarborgen. “De huidige ladders, die toegang verschaffen tot de imperiaal, zijn functioneel en sterk, maar permanent op de bedrijfswagen aanwezig. De Q-Top telescopische Get-Up ladder is flexibeler in gebruik, gebruiksvriendelijker, duurzaam en voldoet aan de strengste veiligheidsnormen”, aldus Bas Verschoor, marketingmanager Q-Tech.

“Deze klimoplossing is uiterst gebruiksvriendelijk’, stelt Maarten Hogervorst, Manager Marketing & Development bij Altrex. “De telescopische Get-Up ladder kan gebruikt worden om de Q-Top imperiaal te betreden, maar ook op ‘t werk zelf. De Get-Up ladder wordt met speciale veiligheidsklemmen aan de zij- of achterkant van de Q-Top imperiaal gehaakt of tegen een achtergrond geplaatst. Eenvoudig, en uiterst veilig in gebruik.”

De lengte van de ladder wordt automatisch afgestemd op de afstand tussen imperiaal en ondergrond, ook als deze ongelijk is. De rubberen voet biedt optimale grip. Omdat de ladder alleen bij daadwerkelijk gebruik toegankelijk is, kunnen ongenodigde gasten het voertuig niet beklimmen.

De Get-Up ladder is van aluminium, dus licht in gewicht. De ingeschoven ladder neemt weinig ruimte in beslag en past zelfs in de kleine bestelwagen. Tijdens het ontwikkeltraject is vooruitgelopen op de aanscherping van regelgeving op klimmaterieel; de ladder voldoet aan de EN131-6 en aan de eisen die gesteld zijn vanuit de Warenwet. De ladder is alleen geschikt voor een Q-Top imperiaal en kan aan de lange zijde of aan de opsteekrol aan de achterzijde gehaakt worden.

Altrex, specialist in klimoplossingen, en Q-Tech, specialist in bedrijfswagenaccessoires, hebben kennis en ervaring gedeeld en verwachten dat het product omarmd wordt door de eindgebruikers. Een vervolgontwikkeling wordt niet uitgesloten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.