Nieuws

Hebt u al nagedacht over een elektrische bestelauto? Het aanbod van elektrische bestellers groeit snel, en de overheid is onlangs duidelijk geweest als het gaat om emissievrije zones in steden. Die kunnen worden ingesteld met ingang van 2025.

Arjan Velthoven, hoofdredacteur Bestelauto

Er is weliswaar een overgangsregeling om dieselaangedreven bestelauto’s uit te faseren, maar het wordt nu toch wel tijd om u te gaan oriënteren op de inzet van een emissievrije auto. Een groot deel van deze Bestelauto gaat over elektrische bestelauto’s. Dat alles in de aanloop van naar ons eigen online Bestelauto e-VANt, op 3 februari 2021. Schrijf die datum maar vast op, want op de avond van die woensdag nemen we u (virtueel) bij de hand en vertellen u alles wat u weten moet over de inzet van een elektrische bestelauto in uw bedrijf. Tegen die tijd is er ook meer bekend over subsidieregelingen. Dat is maar goed ook, want de elektrische bestelauto is in veel gevallen duurder dan de dieselversie. De precieze hoogte van de subsidie is nog niet bekend. Ik hoor geruchten over een mogelijke 10 procent van het aanschafbedrag. Het doel is dat ondernemers met die subsidie en de MIA/Vamil regelingen een elektrische besteller kunnen kopen voor uiteindelijk hetzelfde bedrag als ze nu neertellen voor een dieselbestelauto.


2 reacties op “EDITORIAL: EV-bestelauto straks even duur

 1. Joris schreef:

  Laatste maanden is de interesse in elektrische voertuigen sterk toegenomen. Met al die nieuwe maatregelen voor emissievrije zones, snap ik de grote vraag naar elektrische voertuigen. Je kunt tegenwoordig verschillende modellen vinden. Zijn deze voertuigen wel goed beschermd tegen inbraken?

 2. Jacques Huisman schreef:

  Kangoo ZE kost nu (ouwe model) € 32.000,-
  Express diesel DCI 95 COMFORT + adBleu kost € 18.300,
  daar kun je heel wat diesel nog voor kopen!
  nog groot verschil €14000
  9000 liter diesel = 162000 kilometer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.