Nieuws

Wat wordt de International Van of the Year 2024?

Komende woensdag zijn alle ogen gericht op de vakbeurs Solutrans. Dan worden daar de meest prestigieuze internationale prijzen voor bestelauto’s uitgereikt, de International Van of the Year en de International Pick-Up Award. Welke nieuwe bestelauto’s gaan winnen?

Voor de International Pick-Up Award is de jury al in stemming geweest na uitgebreide testritten in Griekenland vorige maand. Daar zijn kandidaten Ford Ranger/VW Amarok, Ford Ranger Raptor en de Toyota Hilux GR Sport uitgebreid aan de tand gevoeld. De International Pick-Up Award wordt voor de zevende keer uitgereikt.

De International Van of the Year Award wordt voor de 32e keer uitgereikt. De kandidaten voor 2024 zijn:

Op woensdagavond 22 november wordt niet alleen naar Den Haag gekeken voor de verkiezingsuitslagen, maar ook naar Lyon. Op de vakbeurs Solutrans zullen de awards op een gala-avond worden uitgereikt.

De International Van of the Jury bestaat uit 25 vooraanstaande Europese bedrijfsjournalisten, die jaarlijks de beste nieuwe bestelauto kiezen. Namens Nederland zit Bestelauto-hoofdredacteur Arjan Velthoven in de jury. Hij maakt ook deel uit van de International Pick Up Award jury.

Vorig jaar won de Volkswagen ID.Buzz Cargo de International Van of the Year Award. Twee jaar geleden won de Toyota Hilux de laatste International Pick Up Award.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.